billboard 04

Uprizorene su Žive jaslice u župnom dvoru RKT župe SV. Jurja u Donjoj Pušći

DSC00704Udruge Općine Pušća i ove godine uprizorile su “Žive jaslice” u župnom dvoru RKT župe SV. Jurja u Donjoj Pušći. Župljane je dočekala betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari. Unutar štalice, izgrađenoj posebno za tu prigodu u blizini crkve Sv. Jurja, bile su jasle u koje je položeno novorođenče, uz kojeg su budno bdjeli Marija i Josip. Uz njih su bili pastiri s ovcama, teletom i magarcem. Kraljevi mudraci - Melkior, Gašpar i Baltazar pred novorođenog Kralja donijeli su tamjan, zlato i smirnu.

Tajna ljepote obiteljskog života jesu u dobroti, međusobnom poštivanju i darivanju. Betlehemska obitelj, Marija, Josip i Isus žele svojom skromnošću i međusobnom predajom u našim srcima probuditi onu istinsku želju za zajedništvom i mirom kojega prizivamo u srca svih nas.

Zahvaljujemo organizatoru Udruzi žena Pušća i suoorganizatorima LD Fazan Pušća, Udruzi branitelja Hrvatske Pušća, Madalenčanima , Kud-u Pušća, vlč. Franjo Tkalčec, zboru župe Sv. Jurja Pušća i Obitelji Hajderer iz Marije Magdalene.
FOTOGALERIJA...

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...