billboard 04

Škola u prirodi

IMG 20190611 WA0010
I ove godine četvrti razredi OŠ Pušća realizirali su četverodnevni program "Škole u prirodi" od 4.6 do 7.6. 2019..Program je obuhvatio gradivo 3. i 4. razreda gotovo svih nastavnih predmeta, ali ponavljanjem i učenjem u neposrednoj stvarnosti.

1. dana obišli smo znamenitosti grada Zadra te posjetili Muzej antičkog stakla koji je posebno oduševio dječake zbog radionice (puhanja) stakla.Sljedeće iznenađenje uslijedilo je kada smo stigli u Solaris gdje smo se smjestili u jedini... dječji hotel na Jad - "Andrija" koji je u potpunosti prilagođen djeci.

2. dan posvetili smo unutrašnjosti Dalmacije i rijeci Krki. Od Skradina smo brodom stigli do ulaza u Nacionalni park "Krka" te ga obišli. S obzirom na dugotrajne kiše, vodostaj Krke bio je izuzetno visok, a učenici imali priliku vidjeti snagu i ljepotu slapova kakvu ni mještani toga kraja ne pamte već dugo.Nakon ručka u Etnolandu - Pakovo selo nastavili smo put do Roškog slapa te se ukrcali na dva broda. Krenuli smo kanjonom Krke (jedinstven doživljaj) te stali u posjet manastiru Krka.Uslijedio je nastavak plovidbe do utvrda Nečven i Trošenj, a zatim povratak do Roškog slapa.


3. dan posjetili smo Sokolarski centar u Šibenskoj Dubravi (zbrinjavanje bolesnih ptica, uglavnom grabljivica. Učenici su bili oduševljeni prezentacijom voditelja Centra i naučili nepoznate činjenice o sovama i sokolovima.Obišli smo i Krešimirov grad - Šibenik, katedralu sv. Jakova i ostale znamenitosti. Također smo saznali da smo na ušću rijeke Krke u more. Poslijepodne smo se napokon i kupali, ali u hotelskom bazenu zbog niske temperature mora.

4. dan krenuli smo u Knin i popeli se do poznate tvrđave koja svjedoči o našoj dalekoj, ali i bliskoj prošlosti. I za kraj, naše je putovanje završilo tamo gdje rijeka Krka počinje, na Krčiću.

Učenici su bili prepuni dojmova. Treba naglasiti da je u ovoj generaciji samo 31 učenik i da je ostvarivanje ovog programa zbog cijene za mali broj učenika bio upitan. Zbog toga se zahvaljujemo roditeljima na podršci (i izdvajanju novca iz obiteljskog proračuna), a posebno našoj općinskoj načelnici i Općinskom vijeću koji su odobrili i sufinancirali ovo putovanje s trećinom ukupne cijene. Nakon plaćene škole plivanja od strane Općine Pušća u 3. razredu, financiranja prijevoza za naš projekt u HNK i ovog predivnog putovanja, možemo samo reći jedno veliko HVALA našoj Općini! Vraćamo i puse koje nam je gđa Cirkveni slala tijekom putovanja telefonom!!!
Učiteljice i učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Pušća.

FOTO GALERIJA

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...