billboard 04

Izložba pasa

izlozba puscaPoštovani, pozivamo na prvu izložbu pasa Kinološke udruge Zaprešić, jednu od prvih koja će se održati u na tlu Europske unije poslije ukidanja zaštitnih mjera, a zbiti će se 20. lipnja u Donjoj Pušći!

Svečano otvaranje izložbe održat će se u deset ujutro, 20. lipnja na glavnom trgu u Donjoj Pušći, kraj Zaprešića, a kasnije slijedi ocjenjivanje i izbor najljepših pasa, među kojima će biti i neki od prvaka Europe i svijeta. Finale će u poslijepodnevnim satima biti okončano izborom najljepšeg psa svih pasmina.

Organizatori, Kinološka udruga Zaprešić, pobrinuli su se da sve zdravstvene preporuke budu najpreciznije poštovane, a na izložbi će se moći vidjeti više od 150 pasa iz 30 najatraktivnijih pasmina. Bit će tu najljepši retriveri, španijeli, psi za vodu, pa čitav niz patuljastih pasmina- od francuskih buldoga i mopseva do pudli, čivava, tibetskih te bišonskih pasmina, poput maltezera ili havanezera.

Pse će ocjenjivati i birati najljepše hrvatski suci, od kojih su neki sudili i na najvećim izložbama u SAD-u, Australiji, Aziji... Izložba se održava po strogim pravilima i normama koje je propisao Hrvatski kinološki savez i Svjetska kinološka organizacija, što će na samoj izložbi nadzirati i delegat Hrvatskog kinološkog saveza, ulazak svakog prijavljenog psa na izložbeni prostor kontrolirat će ovlašteni veterinar, koji će provjeravati identitet psa (mikročip) i evidenciju o njegovu cijepljenju.


"Nama je posebno drago da se izložba održava upravo u Donjoj Pušći, gdje u kripti župne crkve počiva i prvi evidentirani hrvatski uzgajivač izložbenih pasa, barun Gejza Rauch, koji je na prvoj izložbi pasa u hrvatskoj povijesti 1891.- za koju je kinološka javnost tek nedavno doznala- izložio cijelo svoje leglo njemačkih doga, štence uzgojene kraj Zaprešića, na imaju dvorca Lužnice. Kinologiju i zaprešićki kraj veže i grof Juraj ili Đuro Jelačić, brat bana Jelačića, koji je bio čelnik prvog lovačkog društva u Hrvatskoj, iz kojeg se kasnije razvio Hrvatski kinološki savez, a bio je i na čelu Gospodarske izložbe u sklopu koje je 1891. u Zagrebu održana spomenuta prva izložba pasa u hrvatskoj povijesti. Njegova kći Anka Jelačić, posljednja vlasnica Novih dvora, bila je također velika ljubiteljica čistokrvnih pasa", ističu iz Kinološke udruge Zaprešić, napominjući da je upravo zapreškićki kraj područje s koncentracijom najljepših i najuspješnijih čistokrvnih pasa u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu:

"Više od dvadeset pasa različitih pasmina koji su osvajali titule prvaka svijeta i Europe živi kod uzgajivača u zaprešićkom kraju", ističu u Udruzi.
--- Jedan od ciljeva izložbe, kao i sve ono što pokušava promicati Kinološka udruga Zaprešić, jest poticanje isključivo odgovornog uzgoja pasa s rodovnicama te odgovornog držanja pasa i ljubimaca, brige za njihovo zdravlje i njihovu dobrobit.

Na izložbi će se održati i revijalni program u kojem će svoje umijeće u vođenju pasa moći iskušati oni najmlađi, ali i oni nešto najstariji! Svi su pozvani da svoje najdraže prijavi u revijalni program "Dijete i pas", a održat ćemo i natjecanja u junior handlingu te senior handlingu.

Više o izložbi u prilogu, a o djelovanju Kinološke udruge Zaprešić: https://www.ku-zapresic.hr
Kontakti: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mob. 091/6400667

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

logo za web

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

ucenjem do posla baner

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...