billboard 04

Obavijest o održanom sastanku na peticiju roditelja o sigurnosti prometa

1614674167990U utorak, 02. ožujka 2021. godine održan je u prostorijama Općine Pušća sastanak s predstavnicima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije g. Brankom Pretržom i g. Darkom Bistričkim, načelnikom PP Zaprešić g. Matejem Šućurom i mještanima Općine Pušća vezano na osiguranje sigurnosti na prometnoj ŽC – 2186 Kumrovečkoj cesti u Općini Pušća.

U uvodnom dijelu načelnica gđa. Anđela Cirkveni je istaknula da je prošle godine Općina u svom Proračunu izdvojila sredstva za izradu prometnog elaborata za povećanje sigurnosti prometa na cesti u Općini Pušća na kojeg su ishođene suglasnosti od Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije i MUP-a, PU Zagrebačke, Službe za sigurnost cestovnog prometa. Područje obuhvata je ŽC Kumrovečka cesta od kućnog broja 98 do kućnog broja 108 u naselju Donja Pušća. Sredstva za realizaciju istog osigurati će se Rebalansom u Proračunu za 2021. godinu.

Isto tako, načelnica gđa. Anđela Cirkveni je istaknula da je Općina od 2012. godine, pa sve do danas tražila od PP Zaprešić podatke o "crnim točkama" na području Općine, kao i suglasnost za projekt postavljanja semafora radi prijave na natječaj MUP-a, no PP Zaprešić je isticala da na Općini Pušća nema "crnih točaka" s napomenom da će na navedenoj relaciji pojačati kontrolu vozila i vozača posebice glede nadzora brzine kretanja vozila.
Načlenica gđa. Anđela Cirkveni je predočila projekt izgradnje nogostupa u Gornjoj Pušći koji je predložen za uvrštenje u Program Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije u 2021. godini.

Načelnik PP Zaprešić g. Matej Šućura je istaknuo spremnost i suradnju u sigurnosti prometa ističući da će prometni policajci češće nadzirati promet na istoj.

U konstruktivnom ozračju raspravljano je o lokacijama za postavljanje ležećih policajaca i prometnih znakova na području od Kumrovečke ceste od kućnog broja 8 do kućnog broja 149.
Završno se izdvaja dogovor o zajedničkom rješenju te izvid povećanja sigurnosti prometa na istoj u naselju Gornja Pušća, a sve radi sigurnosti prometa na istoj.

1614674168000

1614674168009

1614674167990

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

baner ucenjem do posla 1

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...