billboard 04

Dječji vrtić za djecu s posebnim potrebama Pušća

vrtic nova fotografija

Tijekom posljednje tri godine Općina Pušća je osigurala značajna sredstva za sanaciju zgrade stare škole koja je prenamijenjena u dječji vrtić, opremljen prema najsuvremenijim pedagoškim standardima. Vodeći se smjernicama i principima održive gradnje koja ima za cilj povećanje energetske učinkovitosti objekata, radovi na prenamjeni zgrade stare škole u novi dječji vrtić izvedeni su sukladno visokim energetsko - ekološkim standardima.

Otvorenjem novog dječjeg vrtića, postojeći dječji vrtić se prestao koristiti. Predmetna zgrada starog vrtića je smještena na adresi Kumrovečka cesta 98, u naselju Donja Pušća. Površina građevine iznosi 280,51 m2, a sastoji se od prizemlja, potkrovlja i natkrivene terase koja je namijenjena boravku djece na otvorenom. U neposrednoj blizini građevine nalazi se zajedničko dječje igralište i park.

Sukladno definiranim potrebama, pokrenuta je inicijativa da se prenamjenom zgrade starog dječjeg vrtića osigura prostor za dječji vrtić za djecu s posebnim potrebama s područja cijele Zagrebačke županije. Naime, prema podacima Udruge Roda, u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji se godišnje rodi 1300 djece s posebnim potrebama (točnih podataka nema jer ne postoji jedinstveni registar), a mnoge ustanove predškolskog odgoja zbog nedostatka adekvatnog prostora i obučenog osoblja nisu u mogućnosti prihvatiti djecu s posebnim potrebama u svoje programe. Sve navedeno potaklo je Općinu Pušća da u što skorijem roku iznađe financijska sredstva potrebna za kompletnu realizaciju ovoga projekta, kako bi se prostor vrtića za djecu s posebnim potrebama adaptirao te stavio u funkciju.

S obzirom na nedostatak potrebnih kapaciteta za predškolski odgoj djece s posebnim potrebama na području cijele Zagrebačke županije, Općina Pušća planira što skoriju realizaciju navedenog projekta te su već ostvareni kontakti s jedinicama lokalne samouprave s područja županije koje subvencioniraju programe djece s posebnim potrebama. Sukladno predviđenim potrebama, u okviru vrtića planirano je ustrojavanje dvije do tri nove skupine s posebnim programom odgoja, obrazovanja i njege djece s posebnim potrebama predškolske dobi.

 

pdf  UPORABNA DOZVOLA

 

 

 

 

 

 

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

logo za web

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

ucenjem do posla baner

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...