billboard 04

UDRUGA BRANITELJI HRVATSKE PUŠĆA

Udruga Branitelji Hrvatske - Ogranak Pušća bilježi svoje postojanje od 1998. godine sa statusom pravne osobe uz ovlaštenje uporabe žiga i žiro računa, zakonski usklađene po zakonu o udrugama 1998., upisan je u Državni zavod za statistiku i razvrstan prema poslovnom subjektu kao udruga sa socijalnim statusom matični broj: 030110, s otvorenim žiro računom kod Privredne banke.Ogranak je prvenstveno osnovan iz razloga okupljanja branitelja i članova njihovih obitelji ( sport, rekreacija, izleti i slična druženja), pružanje pravne i socijalne pomoći članovima, pomoć pri rješavanju zakonskih prava branitelja i promicanje istine o domovinskom ratu.Djelatnost udruge Branitelji Hrvatske - Ogranak Pušća teritorijalno obuhvaća područje Općine Pušća i okolnih Općina. Ukupan broj članova ogranka je 48 članova. Ogranak se financira iz članarine koja iznosi 100,00 kn godišnje te iz proračuna Općine Pušća i eventualnih sponzora.Zbog izmjena o Zakonu o udrugama 22.12.2010. godine na Osnivačkoj skupštini donesena je odluka o osnivanju i upisu u Registar pod imenom Branitelji Hrvatske Pušća a na istoj sjednici je donesen Statut udruge koji je sukladan Zakonu o udrugama. Sada udruga djeluje na području cijele RH, a mogućnost financiranja je iz općinskog, gradskog ili županijskog nivoa.AKTIVNOSTI UDRUGE OD OSNUTKA

Suradnja s Općinom

Od prvog trenutka našeg rada suradnja s Općinom bila je jako dobra i puna razumijevanja i podrške prema udruzi i njezinim članovima. Općina je uvijek u granicama svoje mogućnosti financijski i na druge načine podržavala rad udruge (pronalaženje i ustupanje prostora za rad udruge).Dobra suradnja Udruge sa Općinom potvrđuje se i suradnjom prilikom organiziranja Dana Općine u više navrata. Udruga je podizala šatore, nadstrešnice i podije za nastup KUD-ova i glazbenih sastava koji su nastupali, te smo pripremali hranu (vojnički grah i gulaš) za sve sudionike, goste i stanovnike Pušće.Organiziranje i sudjelovanje u sportskih susreta braniteljskih udrugaOd osnutka do danas Udruga Branitelji Hrvatske Pušća organizirala je ili sudjelovala u sportskim susretima braniteljskih udruga diljem Hrvatske.Udruga je četiri puta organizirala sportske susrete braniteljskih susreta u Pušći. Tom prilikom su u Pušću dolazile braniteljske udruge iz: Vinkovaca, Volodera, Lepoglave, Bošnjaka, Gaženice i dr. kao i udruga HVIDR-e iz Zaprešića. Ti sportski susreti okupljali su i preko 150 natjecatelja iz tih udruga.Tako smo i mi odlazili na sportske susrete u već navedena mjesta i uvijek se vraćali puni dojmova i ponekim osvojenim peharom ili zahvalnicom. Prilikom sportskih susreta posjećivali smo spomen obilježja iz Domovinskog rata spomenutih gradova i mjesta.
 
Do prije dvije godine organizirali smo tradicionalni malonogometni turnir koji se u početku zvao turnir Mladen Pintar u spomen na našeg sumještanina poginulog u Domovinskom ratu na dubrovačkom ratištu, a poslije je turnir preimovan u turnir branitelji Pušće jer su u međuvremenu još neki stanovnici župe Pušća poginuli ili preminuli. Zbog slabog odaziva mještana i okolice odustali smo od te aktivnosti jer nema dobar učinak i donosi financijski gubitak.

Suradnja s drugim udrugama Općine Pušća

Udruga Branitelji Hrvatske Pušća surađuje sa svim udrugama na području Općine Pušća i njeguje dobre odnose. Tako smo nekoliko navrata sa udrugom žena Pušća organizirali obilježavanje fašnika obilaskom općine traktorskom fašničkom povorkom te proslavu fašnika završavali u domu kulture u Pušći.
  
Obilježavanje spomen dana
 
Svake godine udruga Branitelji Hrvatske Pušća organizira obilježavanje državnih praznika i blagdana vezanih uz Domovinski rat i Općinu Pušća polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na našem župnom groblju, gdje smo uz pomoć Općine Pušća i Grada Zaprešića podigli spomen križ poginulim i preminulim braniteljima župe Pušća.Prilikom otkrivanja spomen križa 23. travnja 2006. između ostalih bili su nazočni župan zagrebačke županije gospodin Stjepan Kožić, načelnica Općine Pušća Anđelka Cirkveni, te biskup Košić kao i naš župnik Ivan Kovačić koji su uveličali događaj.Godine 2011. dovršili smo uređenje okoliša spomen križa tako da to mjesto dostojno pokazuje zahvalnost tim ljudima koji su dali svoj život za lijepu našu.
 
Organiziranje izleta i druženja
      
Svake godine tokom ljeta udruga organizira uz sufinanciranje općine jednodnevni izlet članova udruge i njihovih obitelji autobusom na more.Pred kraj ljeta udruga organizira u Kraljici mira popodnevno druženje članova udruge i njihovih obitelji uz nazočnost našeg člana i župnika Ivana Kovačića.Udruga konstantno organizira druženja za članove udruge u razdoblju od svih Svetih do Jurjeva u prostorijama udruge gdje ujedno održavamo sastanke i dogovaramo daljnje aktivnosti.
            
Također moramo napomenuti da udruga svake godine održava Izvještajnu skupštinu na kojoj nazoče gosti iz središnjice udruge iz Zagreba: predstavnici Općine Pušća, svih udruga i sponzora sa kojima surađujemo. Skupština se ne održava samo radi zakonskih odredbi već se tom prilikom svi gosti i članovi obitelji naših članova dobro zabave.
          
Organizacija i sudjelovanje u radnim akcijama
      
Od svog osnutka udruga Branitelji Hrvatske Pušća bila je otvorena za svaku suradnju a naročito u organizaciji i provođenju radnih akcija usmjerenih na dobrobit naše Općine, župe i stanovnika. Tako smo 2000. Godine izgradili kuću članu naše Udruge, Željku Bošnjaku, koji je imao problem sa stambenim prostorom a neki stanovnici su donirali građevni materijal Svake godine organiziramo paljenje jurjevskog krijesa na brijegu između crkvi u čemu sudjeluju i druge udruge, između ostalih i DVD Marija Magdalena (osiguravajući mjesto događanja od požara), kuburaši ban Jelačić (podizanjem atmosfere gromoglasnom pucnjavom iz kubura), udruga žena (izradom finih kolača) i Općina Pušća (kao pokrovitelji).
 Prije dvije godine sudjelovali smo u sadnji čempresa oko župnog dvora koje je bilo vrlo uspješno
     
 U dva navrata organizirali smo sječu šikare i korova na brijegu između crkvi kako bi se uredio križni put na koju se mještani Pušće baš i nisu odazvali iako smo pozvali i sve druge udruge koje djeluju na području Općine Pušća.
      
 Prošle godine sudjelovali smo na humanitarnom malonogometnom turniru u Kupljenovu pod nazivom „ Sportom protiv droge“ a pod pokroviteljstvom grada Zaprešića. Mi nismo igrali ali smo uplatili kotizaciju kao donaciju.

Obilježavanje dana sv. Nikole
Pod pokroviteljstvom Općine Pušća svake godine udruga organizira uručenje slatkih poklon paketa za djecu članova udruge povodom dana sv. Nikole.
      
Udruga Branitelji Hrvatske
Ogranak Pušća


 • 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 2
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 3
 • 32
 • 35
 • 7
 • 8

Simple Image Gallery Extended

 

digitalna pristupacnost2

logo popis stanovnistva

logo za web

prava novorodeno dijete

pum2021 naslovnica

film pusca link

baner biciklisticko pjesacka staza 1

informativna ploca 7.2.2 opcina pusca 1

eu info zgbz

zapresic doo logo

ucenjem do posla baner

lag sava jpgpusca in 2

covid 19

os pusca predstavljanje projekta

pusca.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...